Gràcies a Cotó Roig, les nostres samarretes estan fetes de cotó conreat a Andalusia.
Aquest mateix cotó es desmota a la Cooperativa de las Marismas de Lebrija. Les agricultores de la Cooperativa han fet aquest vídeo on podreu veure tot el procés de cultiu de cotó, des que se sembra a l’abril, fins que es recol·lecta durant els mesos d’octubre-novembre, i com passa per la planta desmotadora on es neteja d’impureses i se separa la llavor, i després és compactat en paques a punt per a ser distribuïdes.
filatAquestes paques s’obrin i es barrejen les fibres, deixant-les respirar, netejant-les, i treient les impureses, eliminant les fibres massa curtes, alineant-les i posant-les en paral·lel fins a obtenir una metxa fibrosa… Entre Cotó Roig, el filador de Ripoll (Vica Tèxtil) i les agricultores andaluses han dissenyat aquestos fils fins arribar a un producte de qualitat.
telerDesprés este fil ha passat pel teler, construint així l’empesa, i en el cas del cotó, familiarment cotó morè. [...]
teixitEntre Hidrocolor (Llinars del Vallès) i Cotó Roig han creat un teixit pensat per a encongir i ser estable, que amb un procés industrial de rentats, aconseguim un efecte similar al que aconseguien les nostres àvies al riu, i obtinguem uns teixits dels quals puguem fer-ne ús, i siguen amables, estables i de durada.
tall i confeccióEn acabar estos pasos a nosaltres ens arriben les peces de teixit i confeccionem les nostres samarretes amb Apuntadas empresa social d’Elx que treballa amb dones en risc d’exclusió social. [...] Les nostres samarretes no estan tintades, el color que veieu és el color del cotó.
serigrafia[...] A Cendra, el nostre taller gràfic localitzat a Xàtiva ens posem a estampar amb molta cura i amb tintes ecològiques els nostres dissenys a les samarretes.
paperEl paper és 100% cotó 250Gr del Molí paperer d’Aspromivise, Centre Ocupacional “La Costera-Canal” a Xàtiva i serigrafiat artesanalment a Cendra amb tintes ECO.
Texto extraído de https://ubeefe.cat/transaparencia/
Trazabilidad
colección teikei
[...] Algodón andaluz
Gracias a Cotó Roig, nuestras camisetas están hechas de algodón cultivado en Andalucía.
Es algodón de producción integrada de la algodonera Charo y su marido Juan, agricultores de las Marismillas de Lebrija que aman su trabajo y luchan por mantener su dignidad y que cuidan con esmero el algodón.
desmote
El tranquil poble de Bràfim
Bràfim és d’aquells municipis imprescindibles a la llista de pobles amb encant que s’han de visitar de Catalunya.
La localitat es troba situada al sud de la comarca de l’Alt Camp, al costat del riu Gaià i a tant sols 10 km de Valls i 24,2 km de Tarragona.
Formar part d’aquest territori li dona els indispensables per ser un indret amb tarannà agrícola i sobretot, vitivinícola. Són gairebé 700 habitants els que constitueixen el tranquil poble de Bràfim, els quals es beneficien diàriament de l’encant del seu entorn que compta amb una natura envejable amb la combinació perfecta entre terres de conreu i les zones boscoses de la part alta del Gaià. [...]
Si voleu veure tots els tresors patrimonials amb els que compta Bràfim us convidem a que us deixeu perdre pels seus carrers empedrats, les places i pel seu entorn natural.
Art i Arquitectura
La que s’emporta el protagonisme és la ermita de la Mare de Déu del Loreto, que s’aixeca al turó del Puigrodó, d’estil neoromànic edificada a finals del segle XIX sobre una antiga ermita del segle XVII. Actualment, és el lloc escollit per celebrar-hi diferents esdeveniments durant l’any, com per exemple la Fira de la Cirera, l’Aplec de Primavera o la trobada gegantera que fan cada any.
L’acompanyen al podi l’església parroquial de Sant Jaume de Bràfim, el celler cooperatiu que empata amb l’edifici de l’Ajuntament.
Compten amb detalls marcats pel pas del temps que cada vegada tenen més valor. Per exemple, l’església està dedicada al patró del poble i és datada del segle XVII i barreja els estils gòtic tardà i barroc i es va construir damunt d’un altre temple del qual encara se’n conserven alguns murs. Se la defineix per tenir una forma exterior austera però amb un interior ben lluminós amb delicades proporcions de les voltes de llunetes.
Si ens situem a principis del segle XX, el majestuós i reconegut arquitecte Cèsar Martinell va deixar petjada del seu art al celler cooperatiu de Bràfim.
Es tracta d’un celler modernista amb un estil noucentista donant l’entrada al poble.
El tranquilo pueblo de
Bráfim
Bráfim es de esos municipios imprescindibles en la lista de pueblos con encanto que hay que visitar de Cataluña.
La localidad se encuentra situada en el sur de la comarca del Alto Campo, al lado del río Gayá y a tan solo 10 km de Valls y 24,2 km de Tarragona.
Formar parte de este territorio le confiere lo indispensable para ser un lugar con carácter agrícola y, sobre todo, vitivinícola. Son casi 700 habitantes los que constituyen el tranquilo pueblo de Bráfim y se benefician diariamente del encanto de su entorno, que cuenta con una naturaleza envidiable gracias a la combinación perfecta entre tierras de cultivo y las zonas boscosas de la parte alta del Gayá. [...]
Si quieres ver todos los tesoros patrimoniales que alberga Bráfim, te invitamos a perderte por sus calles empedradas, sus plazas y su entorno natural.
Arte y arquitectura
La que acapara el protagonismo es la ermita de la Virgen de Loreto, que se alza en el cerro del Puigrodó. Es de estilo neorrománico y fue edificada a finales del siglo XIX sobre una antigua ermita del siglo XVII. Actualmente, es el lugar escogido para celebrar diferentes acontecimientos durante el año, como por ejemplo la Feria de la Cereza, la Romería de Primavera o el encuentro de gigantes que se celebra cada año.
La acompañan en el podio la iglesia parroquial de San Jaime de Bráfim y la bodega cooperativa, que empata con el edificio del Ayuntamiento.
Cuentan con detalles marcados por el paso del tiempo que cada vez tienen más valor. Por ejemplo, la iglesia está dedicada al patrón del pueblo, data del siglo XVII y mezcla los estilos gótico tardío y barroco. Se construyó encima de otro templo del que todavía se conservan algunos muros. Se caracteriza por tener una forma exterior austera, pero un interior muy luminoso con unas delicadas proporciones de las bóvedas de lunetas.
Si nos situamos a principios del siglo XX, el majestuoso y reconocido arquitecto Cèsar Martinell dejó huella de su arte en la bodega cooperativa de Bráfim.
Se trata de una bodega modernista de estilo novecentista situada a la entrada del pueblo.